5 Nov 2008

Ziua de dupa noaptea americana

Obama s-a scos! A devenit presedintele SUA, iar cearcanele oamenilor pe care ii vad la televiziunile noastre si de aiurea, ma fac sa cred ca nu numai pe mine ma doare capul dupa o noapte de spectacol electoral american.
Entuziasmul oamenilor dati pe post de CNN si nu numai te poate atinge si pe tine, privitor de la 10 mii de kilometri. Emotional.
Numai ca, treaba in viata e mai altfel decat la tv. Politics are politics. Daca a venit Obama, asta nu inseamna ca americanii care mai spun "Politics suck" acuma afirma "Wow, politics are cool".
E un curent, nu zic. Obama e un "melting pot" de ADN interrasial, intercultural si din astea. Un ADN bine gestionat.
Cine a vazut insa filmul de 100 % fictiune Wag the Dog, nu poate sa nu se gandeasca macar, asa, la modul neserios, ca lucrurile nu sunt totdeauna ceea ce par a fi, cum spunea doamna cu buturuga din Twin Peaks.
Dar, hai sa ne bucuram, sa lasam emotiunea sa cuprinda natiunea, bucurirea sa invarta omenirea.
Dar, dupa aia, sa transformam urletele de bucurie in zambetul omului rational, poate chiar intelept. Sa ne facem treaba pe patratica proprie si sa judecam cu circumvolutiunea din dotare.

PS. Aseara, iar mi s-a plans un taximetrist de dificultatile pe care le intampina cu criza asta economica. Ma rog, el a numit-o recesiune economica.
Cross my heart ca asa s-a intamplat!

No comments:

Post a Comment