9 Nov 2008

Mai claxoneaza si tu, ce naiba!

In tramvaiul 5, pe ruta Aurel Vlaicu-Baneasa, Bucuresti, doua doamne il fac cu ou si cu otet pe vatman.

Doamna 1:- Baaa! Mai claxoneaza si tu din soneria aia! Nu te bagi deloc, ti de baga toti in fata!!
Doamna 2: - Da, da! Ce crezi, ca noi suntem la plimbare aicea? Asa se intampla in fiecare zi, ca te cunosc. Ce-ti pasa tie? Tu esti la munca. Te doare in cur cand ajungi la capat. Chiar iti convine sa dai vina pe trafic ca sa nu faci mai multe curse.

Apare si un domn batran, atras de galceava.
Domnul: -Hai ma nene, ca vrem si noi sa ajungem acasa.

Stau toti aplecati la geamul care da spre locul conducatorului de tramvai.Vatmanul incearca sa se apere intr-un mod la limita politetii. Nu se intelege ce zice, pentru ca cele doua doamne si cu domnul tipa, gesticuleaza si orice replica a celui de la manete ii irita si mai tare.

Pe langa tramvai, taximetristii indrazneți se strecoara printre cei care stau cuminti la coada de un kilometru, bara la bara.

- Uite cum se baga ala, nu vezi, claxoneaza-l!, zbiara doamna 1, o femeie in jur de 50 de ani, cu parul scurt,proaspat facut permanent. Ce ti-am spus? Mergi ca o mortaciune.

Doamna 2, cu un batic in cap si cu nasul coroiat ii tine hangul si tipa si ea ceva. Domnul s-a retras pe un scaun ramas liber.

- Pai nu vedeti ca e rosu?, tipa vatmanul in aparare.

Incet, incet, tramvaiul inainteaza, ca un imens vierme, purtand in intestine o lume formata din adolescenti care se uita amuzat la doamne, cu alti tineri care asculta absenti muzica la casti si cu un grupde rromi linistiti, care au ocupat complet zona burdufului cu niste bagaje murdare de rafie.

Doamnele stau pe baricade, aproape pe scarile de coborare, pina la ajungerea in statie. Ii sufla in ceafa, prin geamul de protectie, vatmanului, care parca a devenit mai indraznet in intreprinderile sale rutiere. Se mai baga si el, mai apasa soneria.

In spatele doamnelor dolofane s-a facut o coada de vreo 3-4 persoane care asteapta sa coboare in statie. Se deschide usa.

Doamnele raman pe loc, nu se dau la o parte. Cei care coboara se strecoara unul cite unul, realizand, oricat s-ar feri, un contact fizic foarte apropiat cu doamnele care se pregatesc sa se dea jos la una din urmatoarele statii.

No comments:

Post a Comment