16 Feb 2009

Fără giudeţu

Nu as vrea, cinstiti cititori si cititoare, a folosi in sens peiorativ cuvantul primate, bietele si ipoteticele noastre stramoase darwiniene. De aceea, rogu-va, luati termenul ca pe o metafora si cititi acest prim paragraf ca pe un disclaimer.

Aceste daraveli fiind lamurite, sa purcedem cu povestea.

Aflati ca in trenul cu care calatoream linistiti, intr-o caldura insuportabila , de care numai CFR -ul e in stare, atunci cind nu e crivat si scrasnirea dintilor de frig in cupeuri, la Sinaia s-au urcat intr-o seara de 15 Faurar o ceata de primate de Pantelimon.

Si iarasi, domni si domnite, ma rog sa nu credeti ca mi-as pune capul pe butucul gîdelui ca din Pantelimon provin primatele cu pricina. Numai ca, Pantelimonul, stie-se, e tare cunoscut ca un loc unde pârdalnice lucruri se intampla.

Iara primatele cu pricina oameni prosti se cheama ca erau, ca altfel nu le poti spune. Ca vrând sa mearga cu trenul far bilet, prinsi au fost de conductor. Cu care au incercatără unii cu mare dare de gura sa se tocmeasca la o spaga. Dar conductorul, fiind om vârtos nu a picat in ispita. Mai ales ca a vazut cum una din primate incerca sa filmeze cu telefonul mobil momentul spăguirii. Si ce mi ti i-o fript cu amenzi, oi, oi, oi!! De se scarpinau primatele noastre ca urangutanii la ceafa.

Si primatele, fiind oameni tare din prostime, au inceput a se supara si grele cuvinte a folosi spre niste fete cuminti care citeau in compartimente carti scrise de autori americani. Si le faceau intelectuale, si le rusinau iar giupâniţele, mai cu rusine, mai fara, trageau ostentativ perdelele in fata rinjetelor din Pantelimon. Si mai erau suparati ca le arde buzunarul de la amenzi si nu aveau loc pe scaun, batâr ca au platit mai mult.

Si mare greu faceau celorlalti calatori care vrand sa calatoreasca linistiti, taceau si nu infruntau primatele, nici macar cu căutătura.

Si tot asa primatele mare suparare au facut cinstitilor oameni si indragostiti care se pupau de Valentine's Day.

Iar cand drumul pana la capitala s-a ispravit, cu mare taraboi au coborat din tren,de parca se cazneau sa ii supere pe toti calatorii pana la intrarea in lift.

S-atunci, cinstite domnite si domnuti, o sama de invataminte or tras unii dintre noi, cari au vazut toata scarbavnicia. Iara una era ca e rau ca Drepturile Omului nu te lasa macar citeodata, nu sa omori, dar sa dai o mama de bataie buna unor primate, fara giudeţu.

No comments:

Post a Comment